måndag 21 juli 2008

Folkpartist blir Moderat blir SverigedemokratI sommar har jag lyssnat mycket på radio. Anledningen är att jag varit i vårt sommarviste och idkat ryggläge i kåtan i väntan på nästa och nästa kalvmärkning. Det blir mycket väntan och då insekterna utanför omöjliggjort solande har röken och ryggläget i kåtan varit det givna. Postgången är obefintlig och batterikapaciteten på datorn har gjort att den gamla hederliga radion varit att föredra. Valåret 2006 hade jag med ddatorn och bloggade friskt från kåtan, men i år fick den som sagt stanna hemma.


En lokalnyhet som jag noterade var att den pensionerade före detta polisen i Härjedalen, Lars Hermansson har hittat hem. Jag menar då inte till Kaxås där han har sina rötter utan till sverigedemokraterna. Fram till nu har han suttit i komunalfullmäktige för Moderaterna efter att för några år sedan varit politiskt aktiv i Folkpartiet. Nu har han som sagt bytt parti igen och denna gång till sverigedemokarterna. Där blir han partibroder med en annan uttalad anti-same, nämligen Olle Larsson i Ränningsvallen. Oljeborraren som sadlat om till kommunpolitiker i Härjedalen för nämnda parti.

Kommentaren från en lokal moderat var tydlig: de skulle inte sakna honom. Antagligen lika lite som Folkpartiet saknade honom när han gick över till M. Hermansson har gjort sig känd med sina rasistiska anti-samiska åsikter både i sin yrkesutövning och i sin politk. Sverigedemokraterna uttalade vid sin senaste kongress att man skulle ta parti mot de renägande samernas "privilegier" i fjällvärlden. Ett uttalande som kan verka harmlöst i sig men som är mycket illavarslande. SD är inga politiska idioter (utom lokalt) utan har en smart strategi för att sno åt sig marginalväljare som andra partier inte tycker det är lönt at kämpa för. Jag tänker då på glesbygdsbefolkningen i norrlands inland. Dessa röster är förhållandevis få och för de etablerade partierna med röstmaximering som ledstjärna är de ointressanta därför att det är alldeles för dyrt att avge några vallöften till dem enligt principen "det kostar mer än de smakar".
Alltså skiter man i glesbygdsefolkningen och ger därmed SD ett frikort att värva dem. Främlingfientlighet och samefientlighet går gärna hand i hand och det har SD upptäckt. För ett litet parti som idag står på gränsen till att komma in i riksdagen är varje röst värdefull och i synnerhet sådana som man inte behöver konkurrera med andra partier om. Jag skulle inte bli förvånad om vi framöver kommer att få se SD kurtisera våldsamt med glesbygdsbefolkningen.
Varnlingsflagg alltså, till övriga partier som tror att tillväxten i storstadsområdena är den allena saliggörande vägen till politisk framgång och där glesbygden bara är ett glsbygdsproblem!
Ha det skönt i hängmattan eller var ni nu befinner er!

/Olof T

6 kommentarer:

Emma Grön sa...

Bra inledning på en ny bloggkarriär. Din analys av glesbygdspolitiken (som knappt finns) är träligt sann.

Anonym sa...

En massa lögner och guilt by association som alltid, alltså. Det finns till och med icke-renägande samer som håller med Sverigedemokratenra i denna fråga. Att ta upp politiskt inkorrekta väljare är alltså att "fiska i grumliga vatten" och att "locka till sig marginalväljare". Vad bekymmersamt det måste vara för er politiskt korrekta att vi sverigedemokrater är hela vanliga människor och inga "marginalväljare". Det är tufft för er kulturmarxister att ha verkligheten emot sig, va?

Anonym sa...

Vad icke-förvånande det är att du, Olof T Johansson, tydligen är same och "gillar" renar. Är det möjligen så att du är en av de renägande samer som åsyftas med allt detta? Varför deklarerar du inte klart och tydligt var du står i så fall? Detta är apartheid där uppe, och det vet du mycket väl. Patetiskt att du ska försöka framstå som någon moralens väktare och försöka anklaga och pådyvla andra saker de inte står för.

Anonym sa...

Jag säger bara det. Tobias Lindgren rycker återigen in till försvar.....
se även http://henkebollnas.blogspot.com/2008/07/google-avsljar-tobias-lindgren.html

Anonym sa...

Då välkomnar jag dig tillbaka till blogsfären än en gång.
Bra inlägg om Sverigedemokraterna. Sådana som Svegspolisen, Lindgren & co ska belysas på alla sätt. De om några raggar bara marginalväljare. Det är bara att studera deras valstrategi.

Anonym sa...

Anonym: Föga förvånande att du är anonym. Vågar du inte skriva under dina skämmiga och klenbegåvade kommentarer med eget namn? Ja, jag kommenterar saker som skrivs om sd. Vad är problemet? Vad ska din länk bevisa? Att ni vänsterextremister gillar att använda er av googlebombning? Okej, då vet vi!

Ammi: Exakt vad är det som är "bra" med blogginlägget? Det består ju bara av en massa lögner och guilt by association. Du får gärna "belysa" mig på vilket sätt du vet - däremot misstänker jag att svenskfientliga personer som du snarare vill sticka en kniv i ryggen på mig än ta en saklig debatt. Dina konspirationsteorier till trots har jag ingen "valstrategi" och "raggar" inga "marginalväljare". Jag raggar inga väljare alls, särskilt inte på en sådan här blogg. Den som vill komma till Sverigedemokraterna gör det i alla fall, oavsett vad jag skriver. Och det finns inga "marginalväljare" hos Sverigedemokraterna utan mest vanligt folk till skillnad från de vänsterextrema sekter som du troligen har din hemvist hos. Där kan vi verkligen tala om "marginalväljare".