söndag 4 juli 2010

Mera folk
Idag söndag, är det betydligt mer folk på Expo Norrmässan. Och inte så många "gubbar i keps" utan i stället yngre par med barnvagn. De hör defenitivt mer till vår väljarkrets och är intresserade av såväl samtal med oss som att ta informationsmateriel. Flera frågar efter ballonger , men när de hör vårt argument mot; att de är gjorda av olja, fyllda med gas och blir skräp när de går sönder så tar de gärna en kravmärkt pepparkaka till det kravmärkta kaffet eller dito saften vid vårt FSC-cerifierade trädgårdsmöblemang. (FSC står för att det kommer från ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart skogsbruk).
Det finns en hel del miljöbra produkter på mässan. Den jag fastnat mest för är den eldrivna trampcykeln. Helt underbar att trampa iväg på och få lite hjälpfat i uppförsbackarna. Ni kommer att kunna se och prova en sådan vid valstugan på stortorget i aug-sep. (Även på bild här bredvid. Batterikasetten ligger under pakethållaren och kan tas in för laddning).
Några "gubbar med keps" har det dock varit även idag som anklagat oss för att vilja höja bensinpriset, införa kilometerskatt och vara jaktmotståndare. De vill inte gärna lyssna på våra argument, t.ex att den nuvarande regeringen tog bort det av de röd-gröna beslutade glesbygdsavdraget som skulle vara en kompensation för den då höjda bensinskatten och att moderatledda alliansen dessutom själva höjde bensinskatten och utan någon kompensation för glesbygden. Inte heller vill de lyssna på att kilometerskatten ska utredas för att den inte orättvist ska drabba transporter på landsbygden. Och jaktmotståndare är vi defenitivt inte. På kepsgubbarna biter inga argument. De har sin bild klar av miljöpartiet
Inga kommentarer: