måndag 15 juni 2009

Vit sommar....


Grön lyser björken mot den vita marken. Den globala uppvärmningen känns mycket långt borta. Vi hade mycket varmare i april än det är nu. Nog för att jag gillar snö, men inte nu! Inte några dagar före midsommarafton. Därför sticker jag till Contulmo och firar nyår hos Mapuche folket (midvintersolstånd). Det är nog varmare där.

Jag ska inte bara roa mig. SSC (Svensk skogscertifiering) har lagt upp ett intensivt program för mig där jag ska träffa olika grupperingar för att diskutera FSC-cerifiering av skogsbruk och även ILO-169.

I tre dagar har jag suttit och bokat in jägare till höstens ripjakt. Ringt upp 158 jaktsällskap med sammanlagt 495 jägare. Intresset att komma och jaga hos oss blir bara större och större i takt med att trängseln blir allt outhärdligare på den "fria" !!!! jaktens områden. Men Jägareförbundets officiella inställning är fortfarande att fördömma Tåssåsenmodellen. Obegripligt för både mig och många seriösa småviltsjägare.

Nåväl, nu är inbokningen gjord och det är väldigt fullbokat.

Jag har också insett att jag inte ska bli telefonförsäljare på heltid. Jisses vad slitsamt det är att bara sitta och prata i telefon. Jag ska ha det i åtanke nästa gången en sådan ringer upp mig och försöka att inte snäsa av vederbörande. De sköter ju sitt jobb.

1 kommentar:

Emma Grön sa...

Ha ett jättebra vistelse där på andra sidan det stora havet.