tisdag 10 februari 2009

Snö, snö, snö


Nu räcker det! Inte mera snö tack.
Om jag klagade över snöbristen i Stockholm så är det nu tvärtom här hemma. Kring Nederhögen, där vi har våra renar, är det nu så mycket lössnö att skotern knappt tar sig fram där det är ospårat. Idag när jag skulle lägga ett nyt kantspår runt renarna så fick jag ge upp. Det bara gick inte. När jag klev av skotern för att försöka trampa till en väg i skogen så hade jag lössnö upp till bröstet, dvs 130 cm. Kanalen efter skotern var 80 cm djup. Bara att ge upp och leta sig ut på öppnare ytor där bärigheten var bättre. Trots att jag kör en Lynx Forest Fox som vanligtvis är suverän i lössnö. Det är ju inte så roligt att bli sittande fastkörd där, ensam mitt i skogen och någon mil till närmaste väg.
En grupp renar som jag skulle flytta på tog sig knappt heller fram. Det gick upp till manken på Vajan som tog täten. Det bar inte ens för deras stora klövar. Kan inte minnas mer än en gång tidigare när det varit så mycket lös opackad snö.
Så nu räcker det!

1 kommentar:

Emma Grön sa...

130 cm LÖSsnö känns helt vrickat och ofattbart. Här nere är vi lyckliga över en decimeter vackert vitt täcke och några minusgrader. Hunden är helt klart lyckligast.

Det är väl med snö som med jobben - vissa får helt enkelt inget och andra får så mycket att det är ohanterligt.

Kul med fräsha blogginlägg!